2023 06 05 Avslutning RyNa på Vattenhallen, Lund sm

Våravslutningen för Rymdungarna och Nasagruppen skedde, som sig bör, på Vattenhallen. Det bjöds på visning i Planetariet, fika och utvärdering av våren 2023 samt möjlighet att anmäla sig till höstterminen 2023.

image3sm

Rymdungarna och Nasagruppen har tillfälligt flyttat från Tycho Brahe-observatoriet i Oxie till Astronomihuset Lunds universitet. Vi ser fram emot att få ha våra träffar på Astronomiska och emot att få komma hem igen till det uppfräschade Tycho Brahe-observatoriet.

IMG 2309sm 

Den 22 säsongen av Rymdungarna, Nasagruppen och Obsgänget avslutades 1 juni på kvällen på Vattenhallen i Lund. Åter igen samlades alla deltagare i Sällskapets barn- och ungdomsgrupper plus deras syskon och föräldrar för att vara tillsammans en sista gång innan vi sedan tar sommarlov. 

 IMG 20210827 145735 362B

 

 

 

 

 

 

 

 

Så är Rymdungarna, Nasagruppen och Obsgänget äntligen igång igen. Och är det på Tycho Brahe-observatoriet igen. Glädjen bland barn och ungdomar var påtaglig och stor.

Vi hade en ny träff för våra barn och unga den 24 mars. Det blev allt från månfas-kalendrar till astrofotografering med ett fjärrstyrt teleskop.

Rymdungarna jobbar på med sina månfaskalendrar, som snart är färdiga för att börja användas. Nasagruppen och Obsgänget hade fint besök av Sandra Lindqvist.

Se Tycho Brahe-observatoriets barngrupper, Rymdungarna, Nasagruppen och Observatoriegänget, om några av deras aktiviteter under året 2020. Klicka på bilden!

Stellarium skärm

Måndagsvisning av stjärnhimlen för barn genomfördes i måndags kväll, 25 januari. Den här gången sände Peter Hemborg och Olle Frykstam med hjälp av Zoom.

Världens bästa rymdungar, nasagruppare och obsgängare avslutade i onsdags höstens möten. Året började som vanligt med möten på Tycho Brahe-observatoriet. Men från april fick vi gå över till att träffas via Internet.

Solsystemet

Rymdungarna Nasagruppen och Observatoriegänget har startat upp hösten 2020. Äntligen! Rymdungarna ska jobba med Solsystemet. Nasagruppen lär om asteroider. Obsgänget ser på Universums historia på 18 minuter.

Nasagr 4

 Onsdag 15 april och åter träff för Rymdungarna, Nasagruppen och Obsgänget.

image000000

Corona stoppar inte Rymdungarna eller Nasagruppen eller Obsgänget. Vi gick över till att bli elektroniska. Rymdungarna kommer att hålla koll på Månen och i ett schema med 30 cirklar, rita in hur månens faser förändras.

Följ Tycho Brahe-observatoriets barngrupper, Rymdungarna, Nasagruppen och Observatoriegänget genom året 2019. Rymdungarna gjorde sin egen stjärnhimmel. Nasagruppen upptäckte 3D-världen. Observatoriegänget katalogiserade galaxer.

Onsdagen den 23 januari 2019 var det igen en träff för Tychos ungar. Rymdungarna jobbar vidare med att göra sin egen stjärnbildhimmel. Nasagruppen djupdök i ämnet svarta hål och Obsgänget började titta närmare på programmering i Python. Om två veckor ses vi igen.

rymd2018

Rymdungarna, Nasagruppen och Observatoriegänget är nu åter igång med Rymden. Vi har nya Rymdungar. Alla observerar, läser upp rymdnyheter, ritar stjärnbilder till vår egen stjärnhimmel, räknar fysik, äter matgåtor, umgås och har det fantastiskt underbart roligt.

Årets Temadag Astronomi är i gång. Skolor i Skåne bjuder in vår astropedagog Peter Hemborg för en heldag i rymdens värld. Det finns olika teman att välja på: Stjärnor och stjärnbilder, Bygga planetmiljöer, Experimentera med tyngdkraften och Fråga Astropedagogen.