Våravslutningen för Rymdungarna och Nasagruppen skedde, som sig bör, på Vattenhallen. Det bjöds på visning i Planetariet, fika och utvärdering av våren 2023 samt möjlighet att anmäla sig till höstterminen 2023.

 

2023 05 31 Avslutning VattenhallenVi var 35 personer, som deltog i avslutningen. Avslutningarna blir rena familjefesten, då de flesta föräldrar och syskon också bjuds in att delta. Vi samlades först i trappan mitt i Vattenhallen där Peter hälsade välkommen. Därefter tog vår guide Amelie med sig barn och vuxna för en tur ut i rymden. Först en allmän presentation av stjärnhimlen och därefter en visning som hette Satelix.

Planetarievisningen hette Satelix, om satelliter. De finns därute, i atmosfären. De susar förbi och spanar på allt vi gör här nere på Jorden. Och fast de är så långt borta kan vi ibland se dem. Tusentals kilometer ovanför marken, svävar det svärmar av satelliter som tar hand om till 2023 05 31 Avslutning Vattenhallen 2exempel telefoni, internet, GPS-satelliter och satelliter som håller koll på väder och klimat här på Jorden. Har du tänkt på att du, och jag, ja vi alla… hela vårt moderna samhälle förlitar sig på avancerad rymdteknik.

Efter planetarievisningen var det åter samling i trappan. Nu var det dags för fika, i lite mindre skala den här avslutningen. Bland kakor, godis och diverse drycker fanns bl.a. chokladbiten "Mars", vilket deltagarna glatt mumsade i sig. Sist på programmet stod utvärdering av våren 2023 samt möjligheten att anmäla sig till höstterminen 2023. Det gjorde nära 100 %.

 

Ha en skön sommar rymdungar, nasagruppare och obsgängare, så ses vi igen till hösten!

Peter Hemborg

 

2023 06 05 Avslutning RyNa på Vattenhallen, Lund