IMG 8658I slutet av maj gjordes en lite större satsning på vår klubbkväll, nya medlemmar var särskilt inbjudna och många gamla dök också upp. Flera av våra ledare berättade om sällskapets verksamheter för de som var nytillkomna. Under gemytliga former bjöds på grillspett och dryck.

Vi räknar med att fortsätta då och då under sommaren med klubbkvällar, i så fall som vanligt på några onsdagskvällar. Håll uppsikt i vår kalender för nästa tillfälle!

Den ljusa delen av året gör ju det svårt att visa något på natthimlen. De allmänna måndagsvisningarna gör alltså uppehåll och återkommer i slutet av augusti. 

 

Men det betyder inte att stjärnvisningarna är helt inställda, istället riktar vi vår uppmärksamhet på en annan stjärna, nämligen vår egen sol. Vi kan visa upp både solfläckar och protuberanser! Det blir alltså publika visningar av solen genom våra specialteleskop vid flera tillfällen. Lägg följande tider på minnet:

 

 

03 juli        11-17   Sommar på Ribban

10 juli        11-17   Sommar på Ribban

17 juli        11-17   Sommar på Ribban

24 juli        11-17   Sommar på Ribban

11aug        21-00  Se stjärnfallen på TBO!

12 aug       21-00  Se stjärnfallen på TBO!

18 aug      12-19   Malmöfestivalen

19 aug      12-19   Malmöfestivalen

 

 

 

Sommar på Ribban är ett arrangemang av Malmö Stad, där vi alltså medverkar varje söndag i juli månad. Platsen är Ribersborgsstranden, håll utkik efter vår strandflagga, någonstans mellan T-bryggan och Brygga 2!

Varje år inleder vi höstsäsongen med att inbjuda allmänheten att titta på stjärnfall. Meteorsvärmen Perseiderna har sin maximala aktivitet runt den 11-12 augusti och det brukar vara en spännande upplevelse med entusiastisk publik. Mer info kommer, se under tiden 2015 års arrangemang

Några dagar senare medverkar vi på barndelen av Malmöfestivalen. Vi visar solen genom teleskop och det kommer garanterat att bli många aha-upplevelser. Så här såg det ut i fjol.

Och redan den 1-2 juli medverkar vår astropedagog Peter Hemborg på Kunskapskalaset på Tekniska museet i Malmö, där han ska stilla barnens nyfikenhet.

PL