ASTB fick en inbjudan till säsongsavslutningen på Tycho Brahe museet på Ven lördagen den 9 oktober, och det var sekreteraren med följe som åkte dit, med bilen fullpackad av kikare och mindre teleskop. Här följer en kort resumé av kvällen:
 
"Det var mkt folk, efter lite trevande början då vissa fick en snabb blick på nedgående solen (som hade en solfläck!) och en väldigt tunn månskära, innan den gick ner. Sedan var det en stadig ström av intresserade barn och vuxna, så att vi inte fick sätta oss ned förrän folk gick hem (långt efter kl 21). Vi hade lyckats placera oss på en strategiskt bra plats, bredvid Uranieborgens struktur och utställningen från 2020 års Nobelpris i fysik." - Mirja
 
Avdelningschefen från Landskrona museer i kulturförvaltningen, som höll öppningstalet var mäkta nöjd både av publiksuccén och innehållet. 
 
Vi träffade åter Tina Jönsson, kulturansvarige på Landskrona muséer, som initierat hela "säsongsavslutningen" på söndag, sista dagen som museet höll öppet.
Tina var väldigt nöjd med hur allt utspelade sig - det var första gången museet hade genomfört ett sådant evenemang, och publiken verkligen strömmade till. Med alla glada miner och utrop att bedöma var alla väldigt nöjda av upplevelsen.
 
Vi spånade möjligheter för fortsatta liknande aktiviteter, och Tina var mycket intresserad av t.ex. idéen att ha nån sorts samevenemang på vårkanten, innan det blir alltför ljust på kvällarna. Om det blir av, rekommenderar jag många fler medlemmar att följa med!
 
/Mirja, sekreterare Tbobs