Vår första tanke när vi steg av planet var "fy sjutton va varmt, undrar om det kommer vara så här varmt i resten av Kina",  det är lika varmt i Beijing i alla fall. Beijings gator är äckligt varma och fuktiga och de fylls av doften av sopor som fäster sig i kläderna. Ett stort avgasmoln ligger ständigt över staden och vandarhemmets sängar är stenhårda och duschen saknar draperi, allt som allt har vi det ganska mysigt.
 
Igår, alltså dagen då vi kom fram, sov vi mest... men vi hann också titta runt i lite diverse affärer och restauranger. När vi äter tittar vi på bilderna i menyerna och pekar på vad som råkar se intressant ut, hittills vet vi inte riktigt vad vi har ätit. Det mesta här är billigt, sitter nu och surfar för ca 3 kr/tim, har åkt tunnelbana för 2 kr och trots att vi äter på de finaste ställerna vi hittar kostar det bara som för en person hemma. 
 
Igår var vi i förbjudna staden och
 pearl market vilket är en stor marknad med mängder av fejkprylar och påiga försäljare, tittar man lite för länge på ett föremål blir man påhoppad fort som tusan och att sedan gå därifrån är inte det enklaste. 
 
Idag har vi besökt kinesiska muren och vandrat upp och ner i dess trappor. Solen sken från klar himmel och det var minst sagt varmt. I ca 2,5 tim vandrade vi runt där och en minut till hade vi inte klarat av.
 
Imorgon bär det av mot Yinchuan där vi ska ställa ut vårt projektarbete. Våra erfarenheter hittills angående kinesers engelska kunskaper är att de är väldigt tunna så vi bör nog undvika att ta den långa versionen när vi förklarar vårt projekt.
 
Önska oss lycka till!
  
Med vänliga hälsningar från Kina
 
Albin och Max"