alt

Måndag, höstlov och Halloween. Tre ingredienser ffrån senaste måndagsvisningen av stjärnhimlen för barn, som lockade fullt hus. Besökarna kom från stora delar av Skåne, allt från Helsingborg i norr till Trelleborg i söder.

Vädret var på sitt busigaste humör med tjocka moln, regn och blåst. Lite som vädret på planeten Venus, fast betydligt kallare konstaterade vi alla! Bland många nya ansikten fanns också ett och annat välkänt, nämligen sällskapets egen sekreterare Kjell Werner, hans fru Lena och två av deras barnbarn, Amanda och Sebastian. Även min kära Carina var med denna gång med kameran i hand.

Efter vår enormt fantastiska rymdresa påminde Sebastian, att jag ju skulle fråga honom och hans syster Amanda en sak! Jag hade ju glömt att visa experimentet "Kan man koka en stjärna?". Jag plockade snabbt fram det jag behövde för experimentet. Spis, gryta och slev. Samt ingredienserna för koket - jord och luft. Jag blandade ihop jorden och luften, och började koka min kommande stjärna. Frågan, som Sebastian och Amanda, ville att jag skulle ställa var: Hur lång tid kommer det att ta innan den nya stjärnan är född? - Och rätt svar är: 1 miljon år! (Och det hade jag viskat till Sebastian och Amanda innan vi började! Klart att man då måste fråga dem också!)

Peter Hemborg