darth2Under vecka 8, den klassiska sportlovsveckan, bidrog astropedagogen till att sprida rymdens ljuva budskap på flera ställen i Skåne.

Måndagen 22 februari hade Tycho Brahe-observatoriet i Oxie öppet som en del i Malmö stads Kul i fem. Besökande barn blev varse vad en resväska, som ska med till rymden ska vara packad med. De fick också ett intressant föredrag om stjärnor och deras liv. Slutligen fick de göra vars ett memoryspel med stjärnbilder på. Därpå spelades det memory, så stjärnbilderna fastnade i barnens hjärnor.

Onsdag 24 februari var astropedagogen inbjuden till Svedala bibliotek, där man under lovveckan hade rymden som tema. Barn i åldrarna 8-10 hade Star Wars-klubbmötem, där de fick tillverka egna lasersvärd. Astropedagogen tog därpå barnen med på ”En resa i rymden”. En känd astronoms bok om liv i rymden var tydligt ”skyltad”, dvs. framsidan var vänd utåt i bokhyllan.

Onsdagen fortsatte sedan med att Tycho Brahe-observatoriets barngrupper träffades. Denna träff innehöll en matig övning. Barnen skulle dekorera en kaka med små stjärnor och prickar, så att det blev stjärnbildsmönster på den. Kakorna skickades sedan vidare till nästa grupp, som skulle försöka identifiera vilka stjärnbilderna var. Superkul! Och så gott!

Peter Hemborg