Joomla
Tychos barn avslutade våren 2015
2015-06-12 08:43

Onsdagen den 10 juni var det dags för Tyckos alla barn att avsluta våren 2015. Detta gjordes på Rymdlekplatsen i Vellinge. Vi var många, som denna soliga onsdag, samlades för årets sommarutflykt, vi var 32 stycken! Det var Rymdungarna, Nasagruppen, Observatoriegänget plus syskon, föräldrar och en astropedagog.

Barnen och deras föräldrar började kvällen med att utvärdera vårens aktiviteter. I utvärderingarna står det bl.a. att det roligaste har varit att Rymdungarna gjort vars en bild av Vintergatan med klister och sand och att vi avslutat träffarna med att göra en hand- och fotraket tillsammans. Nasagruppen tyckte att observera i teleskopen och att berätta rymdnyheter för varandra var två av topparna. Och Observatoriegänget gillade att diskutera rymden, bl.a. om aliens, eftersom  "utomjordingar är spännande!".

Därpå följde frågesport i ämnet rymdkunskap. Sex frågor hade placerats ut innan barnen och familjerna kom. Astropedagogen tyckte, att han hade tänkt igenom allt, när det gällde att vara klurig, då han satte upp frågorna. Lyckades han? Nja, innan frågesporten börjaden hade de unga och intelligenta barnen, med sina ögonen på skaft, hittat de flesta frågorna. Och svaren, som stod längst ner på varje frågesportskort, hade också noterats.

Avslutade gjorde vi med en rymdfika. På bordet stod saturnussnurror, månstenar och flygande tefat. Till det fanns det dricka i form av månvatten och marsvatten, fruktsoda, saft, vatten, kaffe och te. Alla lät sig väl smaka, och några lyckades förhandla till sig en extra snurra, sten eller tefat. På det lite lek på Rymdlekplatsen, innan alla, så smått, begav sig hem i den fina och soliga sommarkvällen. Till hösten ses vi igen. Alla barn ville fortsätta i sina grupper. Tycho Brahe-observatoriet har, nog, en populär verksamhet för barn och unga.

 
Joomla
Joomla Templates by JoomlaShack Joomla Templates by Compass Design