Joomla
Andreas gör projektarbete
2015-03-12 11:54

IMG 0603sm

Andreas Warvsten blev den förste att använda vårt uppgraderade fjärrstyrningsteleskop till att göra sitt projektarbete i gymnasiet. Efter lång väntan blev vädret äntligen klart och stabilt i söndags.

 

Läs mer...
 
Filip och Quan gjorde projektarbete
2013-04-08 12:25

ceres2

Gymnasisterna Filip Malmqvist och Quan Ngyuen från Tycho Brahe-skolan i Helsingborg avslutade nyligen sitt projektarbete som genomfördes med fjärrstyrningsteleskopet på observatoriet. Arbetet handlade om asteroider.

Läs mer...
 
Halmstadsgymnasister gör projektarbete
2013-02-07 20:50

Halmstadsgymnasisterna Josefin Hallenborg och Jonathan Peterson gjorde nyligen fjärrstyrda observationer som en del av sitt projektarbete. Efter månader lång väntan på bra väder klarnade det äntligen på himlen och ett antal lyckade bilder kunde tas.

Läs mer...
 
Albin och Max i Kina 2
2012-08-09 10:30

Albin Walldén och Max Nordin, som vann en resa till Kina för sitt projektarbete om exoplaneter gjort på observatoriet, har nu påbörjat sitt äventyr. De berättar för oss om sina erfarenheter. Här kommer andra rapporten, nu från Yinchuan och Xi'an!

 

Läs mer...
 
Albin och Max i Kina 1
2012-08-09 10:30

 
"Varje år håller förbundet Unga Forskare en utställning för de projektarbeten varje gymnasieelev genomför i årskurs tre. På utställningen delas diverse stipendium ut, ett av dessa är ett resestipendium till Kina där mottagarna får ställa ut sitt projekt på Kinas största utställning för forskningsprojekt gjorda av skolelever.
 
Vår första tanke när vi steg av planet var "fy sjutton va varmt, undrar om det kommer vara så här varmt i resten av Kina",  det är lika varmt i Beijing i alla fall. Beijings gator är äckligt varma och fuktiga och de fylls av doften av sopor som fäster sig i kläderna. Ett stort avgasmoln ligger ständigt över staden och vandarhemmets sängar är stenhårda och duschen saknar draperi, allt som allt har vi det ganska mysigt.
 
Igår, alltså dagen då vi kom fram, sov vi mest... men vi hann också titta runt i lite diverse affärer och restauranger. När vi äter tittar vi på bilderna i menyerna och pekar på vad som råkar se intressant ut, hittills vet vi inte riktigt vad vi har ätit. Det mesta här är billigt, sitter nu och surfar för ca 3 kr/tim, har åkt tunnelbana för 2 kr och trots att vi äter på de finaste ställerna vi hittar kostar det bara som för en person hemma. 
 
Igår var vi i förbjudna staden och
 pearl market vilket är en stor marknad med mängder av fejkprylar och påiga försäljare, tittar man lite för länge på ett föremål blir man påhoppad fort som tusan och att sedan gå därifrån är inte det enklaste. 
 
Idag har vi besökt kinesiska muren och vandrat upp och ner i dess trappor. Solen sken från klar himmel och det var minst sagt varmt. I ca 2,5 tim vandrade vi runt där och en minut till hade vi inte klarat av.
 
Imorgon bär det av mot Yinchuan där vi ska ställa ut vårt projektarbete. Våra erfarenheter hittills angående kinesers engelska kunskaper är att de är väldigt tunna så vi bör nog undvika att ta den långa versionen när vi förklarar vårt projekt.
 
Önska oss lycka till!
  
Med vänliga hälsningar från Kina
 
Albin och Max"
 
 
 
Fysicumstudenter observerade
2012-05-19 17:13

Tre studenter från Fysicum i Lund gjorde nyligen observationer i Oxie. Det ingick i en kurs i deras fysikutbildning. Efter att vädret blivit något bättre kunde både Meaden och det fjärrstyrbara teleskopet användas

Läs mer...
 
Albin och Max åker till Kina!
2012-03-29 16:24

Albin Walldén och Max Nordin har vunnit ett fint pris i Unga Forskares rikstävling! Gymnasisterna tävlade med sitt projektarbete "Observationer av nära och avlägsna planeter", utfört vid observatoriet. Priset är ett stipendium för två veckors resa till Kina och deltagande i Kinas största forskartävling för ungdomar.

Läs mer...
 
Exoplanet WASP-33
2012-02-04 16:10

Gymnasisterna Albin Walldén och Max Nordin från Finnvedens gymnasium i Värnamo fortsatte igår sitt projektarbete genom att på plats i Oxie försöka observera en exoplanet. Trots månljus var observationskvällen lyckad.

Läs mer...
 
Eros observed
2012-02-04 10:52

During the night Jan 30-31 the asteroid Eros was observed from the Tycho Brahe Observatory, Malmö, Sweden. A series of images were taken around midnight using the remotely controllable telescope. The animation above shows the motion during approx 1½ hours.

Read more
 
<< Första < Föregående 1 2 Nästa > Sista >>

Sida 1 av 2
Joomla
Joomla Templates by JoomlaShack Joomla Templates by Compass Design