Joomla
17 nov: Amatörastronomikväll
2016-11-11 09:15

orion2

Lär dig hitta på natthimlen och att använda planetarieprogrammet Stellarium!  Amatörastronomikvällarna vänder sig till både den vetgiriga allmänheten och till intresserade medlemmar. Under detta möte, torsdagen den 17 november kl 19.00 på Tycho Brahe observatoriet i Oxie, kommer vi att tala om grunderna i hur du hittar kända objekt såsom stjärnbilder, galaxer och nebulosor på natthimlen. Parallellt med detta kommer vi att ta en titt på det mycket användbara gratisprogrammet Stellarium som du kan installera och använda på din egen hemdator.

Det krävs inga förkunskaper för att delta. Mötet är kostnadsfritt, öppet för alla och är inte väderberoende men om vädret tillåter går vi ut och observerar en stund vid slutet av mötet. Ställ gärna frågor så diskuterar vi dessa gemensamt under mötet.

Anmäl dig via mail till Den här e-postadressen är skyddad från spamrobotar. Du måste tillåta Javascript för att visa e-postadressen

Välkomna till Tycho Brahe observatoriet för en trevlig kväll och inspirerande samtal. Årets sista amatörastronomikväll hålls sedan den 8 december kl 19.00 på Tycho Brahe observatoriet.

Andreas Svenning

 

 
Joomla
Joomla Templates by JoomlaShack Joomla Templates by Compass Design